Који су узроци менталне ретардације и шта то беше инклузија?

Дајемо овде две презентације.

Једна говори о могућим узроцима менталне ретардације, а њих је веома много. За појединце ова презентација може бити тешка – пропраћена је фотографијама које речито говоре о самим поремећајима и њиховим узроцима. Но, уколико сматрате да ће ваш професионални животни избор бити област психологије, дефектологије, медицине или нека слична наука – време је да се и на то навикавате. Аутор овог сјајног рада је Јован Лекић 2/8, који и на овај начин исказује своја интересовања у правцу медицине.

Друга презентација је посвећена инклузији и резултат је озбиљног истраживања које је водила прошле школске године ученица садашњег 3/1 – Викторија Ћосић. Шта то беше инклузија, како је код нас организована, шта о томе кажу стручњаци а шта они који су њом обухваћени – видећете кад прегледате овај рад.

Кликом на слику, покрећу се презентације, а кликом на стрелице при дну, листају се и странице. На појединим местима, чуће се аудио запис или ћете имати понуђене филмове. Предлажем да их све одслушате и одгледате.

mentalna_retardacija

 

inkluzija

 

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: