Живи живот уживо, немој да се упецаш

На разним друштвеним мрежама смо подоста. Колико је то добро, а колико не, тема је за шири пост. Овога пута само подсећамо да праве вредности као што је пријатељство, раме за плакање, стисак руке као знак разумевања и подршке постоје искључиво уживо, у реалном времену, са реалним људима… Прави пријатељи су око нас и тај контакт не сме да се изгуби на рачун виртуелног, у супротном – све губи свој смисао. 

Група ученика наше гимназије, уз подршку ментора колегиница Љиљане Петровић и Симониде Вукобрат, већ два месеца ради на пројекту „Интернеста“ са циљем медијског проширења књиге ауторке Шери Теркл Сами заједно. Схватајући потребу хватања корака са технолошким напретком који је у последње време попримио изузетно брз ритам, постали смо свесни и претње да ће се притом изгубити оно људско што се осети искључиво у живом контакту човека са човеком. 

Не доводећи у питање значај и предности онлајн комуникације, подсећамо колико је важна жива људска реч. Тим поводом, наши ученици су направили рекламу за промоцију живота уживо. Глумци су: Милица Глоговац, Милош Милићевић, Емили Самчевић, специјални гост је наш Бошко Завишић из обезбеђења, сниматељ је Немања Николић, ментори професорке Љиљана Петровић и Симонида Вукобрат, а монтажу је вешто обавио наш психолог Милош Милошевић!

Живи живот уживо. Умрежи се, немој да се упецаш!!! from DeNobis on Vimeo.

Овом рекламом промовишемо паметно и умерено коришћење друштвених мрежа. Комуникација преко мреже, која има много својих добрих страна, може да пређе у своју супротност ако се заборави да постоји и комуникација уживо која нема замену!
Свима, а нарочито младим људима који користе друштвене мреже, поручујемо да у томе буду паметни, опрезни, умерени и свесни потенцијалних опасности и да не забораве да је живот ту, око њих, а не на екрану уређаја.
Умрежени из 15. београдске гимназије 🙂

 

Advertisements

1 коментар (+додајте свој?)

  1. Повратна веза: Сајбер пријатељство | Безбедни интернет ОШ „Иво Андрић“

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: