О мотивацији

Презентација на тему мотивације, приредиле су је ученице другог разреда наше гиманзије. Тема је изузетно актуелна, нарочито са тачке гледишта гимназијалаца! Акцентујемо појам воље који је кључан у процесу мотивације јер покреће на акцију. Чини ми се да је ово основни камен спотицања у достизању циљева које сви имамо. Гимназијалци су нарочито испуњени жељама, циљевима – блиским и нешто даљим, маштањима. Но, све то пада у воду ако нема воље да се на рад и прионе! Воља значи и хватање у коштац са изазовима и спремност на одрицање зарад већег и значајнијег циља, а на то млади људи најчешће нису спремни.

Воља је ствар карактера и васпитања, што значи да може да се васпитава и развија!! Ако то, већ, нису урадили родитељи онда кад је требало, кроз процес васпитања који тече од првог дана живота, онда младим (али и старијим) људима ништа друго не преостаје него да покрену процес самоваспитања. Можда је такав успех и милији, кад знаш да је плод твог рада и труда!

Да је лако – није, али:

Тврд орах сладак плод даје!

7 коментара (+додајте свој?)

  1. metodicar
    мар 29, 2012 @ 11:30:03

    Презентација је божанствена, све похвале ученицима и професорки.

    Одговори

  2. Повратна веза: Пролеће пролеће « Био-блог
  3. GlisZoz
    апр 01, 2012 @ 12:50:28

    Odlicna prezentacija! Pogodiste me pravo u centar!

    Одговори

    • simonidinpsihoblog
      апр 02, 2012 @ 16:57:55

      То ми је и била намера, да вас боцнем… биће да је ово масовно боцкање док се не пробудите из тог нешто продуженог адолесцентног зимског сна…

      Одговори

  4. GlisZoz
    апр 03, 2012 @ 07:01:49

    Pa dobro, mozda jednom izadjete kao pobednik u borbi s vetrenjacama! 😀 Salim se, naravno, super je to sto radite, samo napred, al’ ipak moram malo da Vas potkacim, pa ipak sam ja jos adolescent!

    Одговори

  5. simonidinpsihoblog
    авг 27, 2012 @ 00:01:45

    Одговори

Постави коментар